Akıllı telefon piyasasının önde gelen markalarından biri olan Huawei, geçtiğimiz aylarda yeni cihazı Huawei P20 Pro‘yu tanıtarak Apple ve Samsung’a “Bu oyunda ben de varım” mesajı verdiğini açık açık belirtti. Geçtiğimiz günlerde Türkiye’de de satışa çıkan Huawei P20 Pro, pek çok etkileyici özelliği ile adından uzunca bir süre söz ettireceğe benziyor. Eğer siz de cihazı satın almaya karar vermeden önce kapsamlı bir Huawei P20 Pro incelemesi arıyorsanız, bu rehber tam size göre.
P20 Pro‘nun hem bir önceki modelleri, hem de muadil rakipleri ile kıyaslandığında öne çıkan birkaç belirleyici özelliği var. Bunlardan bir tanesi, cihazda üç adeta kamera bulunuyor olması. Huawei P20 Pro kamerasını incelemenin ilerleyen bölümlerinde detaylı olarak ele alacağız; ancak Huawei P20 Pro dendiğinde akla gelen ilk şeyin “üç adet kamera” olduğuna şimdiden değinmekte fayda var. Yapılan ilk Huawei P20 Pro yorumları göz önünde bulundurulduğunda profesyonel fotoğrafçıların bile cihazı kullanmak isteyeceği ortaya çıkıyor.
Kamerası bir yana, Huawei P20 Pro teknik özellikleri ile de başarılı bir duruş sergiliyor. Android 8.1 Oreo işletim sistemi, EMUI 8.1 arabirimi ve Kirin 970 yonga seti bir araya geldiğinde ortaya güçlü bir performans koymamak imkansız hale geliyor. 6.1 inç boyutlarında bir ekran, fütüristik çentik tasarımı ve 6 GB RAM de cihazın yıldız gibi parlayan diğer etkileyici özelliklerinden. Elbette Huawei P20 Pro incelemesi derinleştiğinde daha pek çok gizli cevheri gün yüzüne çıkartıyor.
Huawei’in özellikle son yıllarda piyasaya sürdüğü akıllı telefon modellerinde başarılı bir tasarım grafiği çizdiğini söylemek mümkün. Marka bu başarısını P20 Pro’da da sürdürüyor gibi görünüyor. Bu yılın akıllı telefon trendi haline gelen çentikli ekran tasarımı, güncel hali ile P20 Pro’da kendine can buluyor. Küçük bir çentiğe sahip olan Huawei P20 Pro ön kamerasını, ahizeyi ve sensörlerini bu alanda barındırıyor. Kullanıcılarına tam ekran deneyimi yaşatmak üzere tasarlanan bu alan, ekran-gövde yüzdesini çok daha yükseğe çıkartmayı başarıyor.
Cihazın öne çıkan bir diğer tasarım ögesi de etkileyici renk seçenekleri. Huawei P20 Pro renkleri Siyah, Twilight, Pink Gold ve Midnight Blue olmak üzere dört farklı seçenek ile kullanıcıların beğenisine sunuluyor. Tasarımsal olarak ele aldığımızda Huawei P20 Pro ekranı 6.1 inçlik bir ebada sahip. Ekran aynı zamanda OLED özellikli ve 1080×2230 piksel çözünürlüğünde. 408 ppi çözünürlük oranı imkanı veren bu iki özellik sayesinde kusursuza yakın bir akıllı telefon deneyimi yaşamak mümkün oluyor. Cihazın diğer tasarımsal istatistiklerine baktığımız zaman ağırlığının 180 gram, kalınlığının ise 7.8 milimetre olduğunu görüyoruz. Her ne kadar standart akıllı telefonlara oranla birkaç gram daha ağır olsa da cihazın inceliğinin tatmin edici düzeyde olduğunu vurgulamakta fayda var.
Huawei P20 Pro özellikleri dendiğinde akla gelen ilk şeyin kamerası olduğunu üstüne basa basa söylemiştik. Cihazın arka yüzünde üçlü bir kamera dizilimi yer alıyor. Bu dizilim, Huawei P20 Pro kullananlara toplamda 40 megapiksel RGB ana kamera veriyor. Buna ek olarak 20 megapiksellik bir monokrom lens ile 8 megapiksellik bir telefoto donanımı da yer alıyor. Tüm bunların üstüne bir de işin içine yapay zekayı dahil eden Huawei ortalığı fazlasıyla kızıştıracağa benziyor. Cihazın kamera donanımının şimdiye kadar çıkan cep telefonları arasında en etkileyici donanım olduğunu söylemek mümkün.
Huawei P20 Pro kamerasını bu kadar etkileyici kılan tek şey elbette sadece megapiksel miktarı değil; cihazın aynı zamanda devasa büyüklükte bir ana kamera sensörü var. Yapılan Huawei P20 Pro incelemesi ve testlerinde cihazın alternatiflerine oranla yüzde 20 daha fazla ışık yakalayabildiği tespit ediliyor. Çok sayıda foton yakalayabilen monokrom lensin de desteği ile Huawei P20 Pro’nun ortaya çıkarttığı fotoğraf kareleri gerçekten de nefes kesici oluyor.
Huawei P20 Pro teknik özellikleri de en az geriye kalan tüm özellikleri kadar dikkat çekici. Güçlü bir akıllı telefon profili çizen Huawei P20 Pro incelemesi esnasında yüksek grafikli oyunlarda, seri uygulama geçişlerinde ve yorucu uygulama kullanımında bile dayanıklılığını kanıtlayabiliyor. Cihazın teknik kadrosunda Kirin 970 yonga seti kullanıldığı için bu yıl piyasaya sürülen diğer üst segment akıllı telefon modelleri ile performans açısından yarışabilir hale geliyor. P20 Pro’da güçlü yonga setini destekleyecek 6 GB’lık RAM bellek mevcut. Seri bir performans deneyimi yaşatmayı amaçlayan bellek sayesinde uygulamalar arasında akıcı bir şekilde geçiş yapabilmek ve herhangi bir tekleme ya da takılma yaşamadan telefonu kullanabilmek mümkün oluyor. Cihazın 128 GB’lık depolama alanı için herhangi bir microSD kart desteği olmadığını vurgulamakta fayda var.
Cihazda GPU olarak Mali-G72 versiyonu kullanıldığı için özellikle yüksek grafik beklentisi içeren oyunlarda sorunsuz bir performans vaat ettiğini söylemek mümkün oluyor. 4000 mAh’lık batarya ise aktif olarak yapılan Huawei P20 Pro incelemesi esnasında geçerli not almayı başarıyor. Pil ömrü testlerinde 11 saat 8 dakikalık bir işçilik performansı gösteren cihazın bataryası, standart şarj olanakları ile yaklaşık 2 saat 6 dakikada doluyor. Cihazın aynı zamanda hızlı şarj desteğinin de mevcut olduğunu ve bu destek sayesinde şarj olma süresinin 30 dakikaya düştüğünü de belirtmiş olalım.
Huawei P20 Pro inceleme ve denemelerinden anlaşılacağı üzere söz konusu üst segment bir akıllı telefon olduğu zaman cihazın rakiplerine korkusuzca kafa tutabilecek bir donanıma sahip olduğunu söylemek mümkün oluyor. Huawei P20 Pro 128 GB‘lık dahili depolama alanı ve etkileyici teknik özellikleri ile yepyeni bir akıllı telefon deneyimi peşinde olanların yüzünü güldüreceğe benziyor. Huawei P20 Pro fiyatlarını incelemek ve satın almak için burayıziyaret etmeniz mümkün.