X

Lütfen Ülke (Bölge) Seçiniz

Türkiye (Türkçe)Türkiye (Türkçe) Worldwide (English)Worldwide (English)
X
X

Lütfen Ülke (Bölge) Seçiniz

Türkiye (Türkçe)Türkiye (Türkçe) Worldwide (English)Worldwide (English)
X

SLS Nedir?

AnasayfaYazılarGenel MakalelerSLS Nedir?

SLS (Selective Lazer Sintering) teknolojisi, bir 3D yazıcı teknolojisidir. 3 boyutlu baskı teknolojileri denildiğinde ilk akla gelen teknolojilerden SLS, sağlamlık ve hassasiyet gerektirebilecek uygulama alanlarında tercih edilir. Lazer sinterleme yöntemi ile katmanlı imalat gerçekleştiren 3D yazıcılarda, ham madde olarak toz formdaki naylon ve polyamid malzemeler kullanılır.

SLS teknolojisinde toz haldeki malzemelerin lazer kullanılarak sinterlenmesi ile üretim gerçekleşir. SLS 3D yazıcı teknolojisi aynı zamanda metal 3 boyutlu baskı tekniği olan DMLS (Direct Metal LaserSintering) teknolojisi ile oldukça benzer bir yapıya sahiptir. Küçük ve orta ölçekli parçaların üretimi için oldukça uygun bir teknolojidir.

SLS Baskı Teknolojisinin Avantajları Nelerdir?

SLS teknolojisinin en önemli avantajları arasında malzeme çeşitliliği bulunmaktadır. SLS teknolojisinde ihtiyacınıza göre tercih edebileceğinizpolyamid, karbon alaşımlı polyamid gibi malzemeler kullanılır. Aynı zamanda cam katkılı polyamid ve alüminyum alaşımlı polyamid gibi malzemeler de kullanılabilmektedir.

3D baskı teknolojilerinden SLS teknolojisininen büyük yararlarından biri,  üretim alanı içinde parçaların destek yapısına ihtiyaç duymadan yan-yana ve üst-üste yerleştirilerek bir arada üretilebilmesidir. Parça üretimi bir toz yatağında gerçekleştirildiği için, malzeme maliyetinden tasarruf edilir ve daha hızlı parça üretilebilir.

SLS teknolojisinin tek seferde ve aynı anda birden fazla üretim yapılabilme özelliği,bu teknolojiye yönelimin en önemli sebepleri arasındadır. Küçük parçalarda üretim maliyetlerini düşürmek, ürün geliştirmedeki tırnaklı yapıdaki parçaları söküp-takma ve montaj gibi test süreçlerini düzenlemek SLS teknolojisi ile kolay hale gelmiştir. Aynı zamanda SLS teknolojisi, üretim süreçlerinin hızlanmasını da sağlar.

Ekonomik ve kompleks parçalarınızın üretimi için uygun bir teknoloji arıyorsanız sizler de SLS teknolojisini kullanabilirsiniz. Ekonomik olduğu kadar dayanıklı ve fonksiyonel parçalar da üretebilmenize imkan sağlayan SLS teknolojisi, işlerinizin tasarım kısmında da sizlere büyük bir özgürlük sağlar.

SLS Teknolojisi Hangi Alanlarda Kullanılır?

Fonksiyonel prototipler üretmek ve ürettiğiniz prototiplerin dayanıklı olmasını istiyorsanız SLS teknolojisinden yararlanabilirsiniz. Fonksiyonel parçalara ve son kullanıcı ürünlerine ihtiyaç duyulan durumlarda SLS teknolojisi pek çok farklı ihtiyacınızı karşılayacaktır.

SLS katmanlı üretim teknolojisi ile başta elektrik/elektronik ve beyaz eşya olmak üzere farklı sektörlerin hızlı prototipleme, az adetli üretim, fonksiyonel parça ve doğrudan son kullanıcı parça gereksinimlerini karşılanabilir.

Makalemizle iİlgili Görüşlerini Belirtebilirsin


Bir Sorunuz mu Var?

Sorularınızı cevaplamayı bekleyen muhteşem bir ekibimiz var.
Bize Ulaşın.